Autovoordeelwinkel.nl, al 15 jaar alles voor uw auto
0
Winkelwagen

De kerstboom vervoeren met de auto?

De kerstboom vervoeren met de auto?

De kerstboom vervoeren met de auto?

Het is weer bijna kerst en we weten allemaal wat dat betekent, tijd om de kerstboom in huis te halen! Iedere echte kerstliefhebber heeft de boom natuurlijk al lang staan en vraagt zich af waarom wij nu pas met dit artikel komen. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook mensen die wat minder vroeg zijn met het opzetten van de boom en daarvoor is deze blog erg handig! We hebben tenslotte niet allemaal die handige buurman, oom of dochter met de grote auto of aanhanger die de boom wel even thuis brengt. U mag dus zelf aan de slag om de kerstboom te kopen en thuis te brengen. Maar hoe? Met de auto, daar was u al uit. Alleen hoe exact? Dat nog niet.

We hebben voor u een aantal opties opgesomd hoe u de kerstboom met de auto kan vervoeren.
       
    • Op het dak van uw auto
    • In de auto
    • In de aanhanger

1. Op het dak van de auto

Heeft u geen grote auto of kofferbak? Dan is de kerstboom op het dak vervoeren de beste optie. Dit kan gemakkelijk door de boom met spanbanden vast te maken aan dakdragers. Zorg er wel voor dat de boom goed vast zit om ongelukken te voorkomen. Gebruik in ieder geval geen elastische banden, hierdoor kan de boom nog steeds gelanceerd worden als u hard remt.

2. In de auto

Wanneer uw auto groot genoeg is kunt u de boom natuurlijk in de auto vervoeren. Houdt er wel rekening mee dat u de losse naalden volgend jaar nog steeds tegenkomt. Ook insecten en beestjes blijven vaak niet alleen in de boom.. Wilt u toch de boom in de auto vervoeren, bescherm dan uw bekleding met een kofferbakschaal of kofferbakmat.

3. In de aanhanger

Met een aanhanger achter uw auto kunt u makkelijk de boom vervoeren. Zorg ervoor dat de boom goed vast zit en niet verder dan een meter uitsteekt. Steekt de boom wel meer dan een meter uit, plaats dan een waarschuwingsvlag aan het uiteinde.

HO HO HO

Ja, nog heel even wachten voordat u gaat rijden. Check voor vertrek of uw kerstboom goed vast zit aan de dakdragers, aanhanger of in de auto. Gebruik hiervoor stevige spanbanden en eventueel een net voor over de aanhanger. Zit alles stevig vast en zijn ook uw kenteken, achterlichten en richtingaanwijzer nog zichtbaar? Rij veilig en veel plezier met het optuigen!

Fijne kerstdagen namens het Autovoordeelwinkel.nl team!

 
  Nancy van der Ploeg     13-12-2021 09:44     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Ria Dubbelman -  13-12-2021

Wat een handige tips voor het veilig vervoeren van de kerstboom.­čî▓