Autovoordeelwinkel.nl, al 15 jaar alles voor uw auto | ÔéČ5,- Korting met de code:4SZXW6KW op bestellingen boven de ÔéČ70,-
0
Winkelwagen

Laadkabel type 2

Het laden van een elektrische auto wordt in Europa veelal gedaan met een type 2 (Mennekes) stekker. Autovoordeelwinkel.nl levert type 2 laadkabels direct uit voorraad!


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Wat is een laadkabel type 2?

Een elektrische auto heeft of een type 1 of een type 2 aansluiting. Welke type aansluiting een auto heeft staat vermeldt in het instructieboekje en is ook te zien aan de aansluiting. Een type 1 aansluiting heeft 5 pinnen en een type 2 aansluiting heeft 7 pinnen. In Europa wordt vooral de type 2 stekker gebruikt.

Vooraanzicht IEC 62196 Type 1 en Type 2 aansluitingen
 

Wat is een Mennekes stekker?

Een Mennekes stekker is niets anders dan een laadkabel met een type 2 aansluiting.  Met een Mennekes (Type 2) laadkabel is het mogelijk om in 1,2 of 3 fasen te laden. Een Type 2 laadkabel bestaat uit twee geleiders voor 1-fase auto’s en vier geleiders voor 3-fase auto’s. De vier geleiders bestaan uit een nul-leider en drie fasegelediers. Wanneer je een auto hebt die beschikt over een type 1 aansluiting, dan bljiven de 3 fasegeleiders vergrendeld. 

Laadkabel type 2 kopen?

De verschillende laadkabels zijn ook te bekijken in onze showroom in Zevenhuizen (z-h).
Heeft u vragen over de verschillende laadkabels? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen u graag verder.