Autovoordeelwinkel.nl, al 15 jaar alles voor uw auto
0
Winkelwagen

Laadkabels elektrische auto

Op zoek naar een laadkabel voor jouw elektrische of hybride auto? Bij Autovoordeelwinkel.nl vind je een ruim assortiment type 2 laadkabels voor jouw EV of PHEV.


Weergave:
 


Bezig met laden...

Laadkabel types

Het is per auto verschillend welke type laadkabel je nodig hebt. Binnen Europa zijn er 2 types die het meest voorkomen, namelijk een type 1 laadkabel en type 2 laadkabel. De meeste nieuwe EV's zijn voorzien van type 2 aansluiting zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3, Kia e-Niro, Fiat 500, Peugeot e-208, Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.3 en Hyundai Kona.

Laadkabel type 2

Type 2 is het type laadkabel dat het meest voorkomt binnen Europa. Dit type laadkabel herken je aan 7 pinnen, deze zie je ook terug aan de autozijde. Een andere naam voor type 2 aansluiting is 'Mennekes'. In de meeste gevallen is de auto uitgerust met een 16A aansluiting en heb je hiervoor een 16A laadkabel nodig. Er zijn echter ook auto's die uitgerust zijn met een 32A aansluiting. Deze kan geladen worden met een 32A laadkabel. Met een 32A lader kun je sneller laden dan met met een 16A. LET OP dit kan alleen kan als je een 32A auto aansluiting hebt. 

Laadkabel type 1

Er zijn ook elektrische auto's met een type 1 aansluiting, deze kunnen opgeladen worden met een type 1 laadkabel. Een type 1 aansluiting herken je aan 5 pinnen.

Merken laadkabels

Het assortiment van Autovoordeelwinkel.nl bestaat uit laadkabels van het A-merk DEFA. De eConnect laadkabels van DEFA zijn gemaakt van solide recyclebare materialen en behoren tot het top segment. Robuuste kwaliteit, waterdicht IP67, en te gebruiken bij temperaturen tot -40 graden celcius. Verkrijgbaar in zowel 20A als 32A en met 1-fase of 3-fase laadmogelijkheid. 

Vragen?

Twijfel je over welke laadkabel je nodig hebt? Wij helpen jou graag met het kiezen van de juiste laadkabel. Bel naar 079 593 1658 of stuur een e-mail naar info@autovoordeelwinkel.nl.

Laadkabel type 2 kopen? Bestel voordelig op Autovoordeelwinkel.nl.