Autovoordeelwinkel.nl, al 15 jaar alles voor uw auto
0
Winkelwagen

Startkabels

Zoek je startkabels voor jouw auto?  Bestel vandaag nog startkabels voor jouw auto en profiteer van de laagste prijs garantie! Autovoordeelwinkel.nl


Weergave:
 


Bezig met laden...

Niks is vervelender dan met een lege accu staan wanneer je wilt vertekken. Als je accu leeg is start de auto niet meer en kun je niet wegrijden. Met behulp van startkabels en een andere auto kun je ervoor zorgen dat de accu een boost krijgt en zo de auto weer kunt starten.

Startkabels online kopen

Bij Autovoordeelwinkel.nl kun je gemakkelijk online startkabels kopen. Binnen 1 tot 3 werkdagen heb je de startkabels in huis.

Welke startkabels heb ik nodig voor mijn auto?

Lees goed het instructieboekje van jouw auto om te bepalen welke startkabels geschikt zijn voor jouw voertuig. Het hangt er vanaf wat voor type motor je hebt welke startkabels je kunt gebruiken. Dieselmotoren hebben bijvoorbeeld een andere startkabelset nodig dan benzine auto's. Gebruik je een set startkabels die niet geschikt is voor jouw type motor dan kan dit gevaar opleveren!

Zo gebruik je veilig startkabels

Doe het op de juiste volgorde (zie stappenplan hier onder).

Gebruik goede kwaliteit startkabels

Vermijd brandende sigaretten, aanstekers en open vuur (!).

Zorg indien mogelijk voor een goede ventilatie.

Let op dat de rode en de zwarte accuklemmen elkaar niet (kunnen) raken.

Let op dat de accuklemmen de carrosserie van het voertuig niet raken.

Zorg ervoor dat beide voertuigen elkaar niet raken.

Schakel vooraf alle stroomverbruikers uit; media, airco, verwarming, et cetera.

Wees extra voorzichtig bij het aankoppelen en loskoppelen van de klemmen.

Hoe bevestig je startkabels

Stap 1: Plaats de auto's neus aan neus met voldoende afstand ertussen. De voertuigen mogen elkaar niet raken.

Stap 2: Zorg dat de motor van beide voertuigen uit staat.

Stap 3: Begin bij helpende auto. Open de motorkap. Bevestig de rode accuklem van de rode startkabel aan op de positieve pool (te herkennen aan: metalen knop met daarop het ‘+’ teken).

Stap 4: Open de motorkap van de auto met de lege accu. Bevestig de andere rode accuklem van de rode startkabel aan op de positieve pool (te herkennen aan: metalen knop met daarop het ‘+’ teken).

Stap 5: Begin bij helpende auto. Bevestig de zwarte accuklem van de zwarte startkabel aan op de negatieve pool (te herkennen aan: metalen knop met daarop het ‘-’ teken).
  
Stap 6: Bevestig de andere zwarte accuklem van de zwarte startkabel aan op de negatieve pool (te herkennen aan: metalen knop met daarop het ‘- ’ teken).   LET OP: bevestig deze zwarte accuklem bij de ‘pechauto’ op een blank (niet geverfd), metalen massapunt in het motorblok of op het chassis. Bijvoorbeeld op een bout, moer of takeloog. Doe dit op afstand van de accu of (brandstof)leidingen. Dit is nodig om de klemmen straks weer veilig te kunnen losmaken.

Stap 7: Start de motor van de hulp auto. Zorg ervoor dat je de (ruit)verwarming hierna aanzet. Om de hulp accu genoeg te boosten moet je de motor +/- 5 min. laten draaien.

Stap 8: Probeer de auto met lege accu te starten. Als deze start laat je beide auto's nog een paar minuten draaien.

Stap 9: Schakel de motor van de hulp auto uit.

Stap 10: Maak de zwarte startkabel los. Begin bij de auto met de lege accu. Haal de zwarte klem op de negatieve (-) pool los.

Stap 11: Haal de andere kant van de zwarte startkabel los bij de helpende auto.

Stap 12: Maak de rode startkabel los. Begin bij de auto met de lege accu. Haal de rode klem op de positieve (+) pool los.

Stap 13: Haal de andere kant van de rode startkabel los bij de helpende auto.

Stap 14: Laat de motor van de auto met lege accu draaien en ga +/- 15 min rijden zodat de accu weer kan opladen. De beste optie is om een stuk snelweg mee te pakken. Ook is het verstandig om te blower en verwarming nog even uit te laten tijdens de rit.
Veilig op weg? Bekijk ons volledig assortiment veiligheidsproducten voor onderweg.
Zoekt u een specifiek product? Laat het ons weten.

Startkabels koop je voordelig online bij Autovoordeelwinkel.nl.