Tips voor autorijden in de warmte

Tips voor autorijden in de warmte

Tips voor autorijden in de warmte

Het is weer zomervakantie, veel warme dagen en zwoele nachten! Dat zal voor veel Nederlanders betekenen autorijden in de hitte. In deze blog lees je onze beste tips voor rijden in de zon.

1. Airco

Zet de airconditioning aan, maar zet hem niet te koud. Zorg dat het maximaal 6 graden koeler is dan de buiten temperatuur. Hierdoor heb je minder kans op verkoudheidsklachten door een te groot temperatuurverschil. Richt de airco niet op je gezicht om te voorkomen dat je geïrriteerde ogen krijgt.  Heb je geen airco in de auto? Doe dan de ramen open of zorg dat deze een klein stukje open blijven staan op de parkeerplaats (als dit veilg kan).

2. Zonnescherm

Je auto absorbeert warmte, leg daarom reflecterende zonfolie op de autoruit wanneer deze geparkeerd staat. Dankzij de reflecterende werking blijft het koeler in de auto. Wil je zonneschermen voor alle jouw autoruiten, dan kun je ook auto zonneschermen op maat kopen. Deze zijn autospecifiek, en zijn dus speciaal op maat gemaakt.
Carpoint Anti ijsdeken/zonfolie | 85x180 cm

3. Schaduw

Parkeer indien mogelijk de auto in de schaduw. Dit scheelt veel warmte als je later weer de auto in moet.

4. Voldoende water

Zorg ervoor dat je voldoende koud water meeneemt. Voldoende drinken is erg belangrijk, zeker als je lang in een warme auto zit. Zorg er daarom voor dat je genoeg water meeneemt. Doe de waterflessen eventueel in een koelbox, zodat ze goed koud blijven. In het assortiment van Autovoordeelwinkel.nl hebben wij een aantal koelboxen voor in de auto. Online en in de winkel verkrijgbaar.

 Waeco Mobicool U26 DC | 12v Auto koelbox | 25 Liter

5. Neem meer pauzes

Door de warmte kan je concentratie afnemen. Neem daarom een paar extra pauzes tijdens het rijden zodat je goed geconcentreerd achter het stuur blijft zitten.

6.  Files checken

Check van te voren of er files zijn op jouw route. Probeer vervolgens zoveel mogelijk files te vermijden, want niets is zo vervelend als in de file te staan in de brandende zon.

7. Autodeuren

Zet de autodeuren open voor vertrek. Hierdoor de hete lucht de alvast de auto verlaten.

Ben jij goed voorbereid voor het autorijden in de hitte?

Bestel jouw auto zomer artikelen voordelig op Autovoordeelwinkel.nl of kom langs in onze showroom in Zevenhuizen (Z-H).
    19-07-2022 12:32     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.