Al 15 jaar alles voor uw auto | Klantbeoordeling: 9,1
0
Winkelwagen

Zo bereid je jouw auto voor op de herfst

Zo bereid je jouw auto voor op de herfst

Zo bereid je jouw auto voor op de herfst

Herfst! Voor sommige een fijn seizoen, voor andere een seizoen dat het liefst overgeslagen wordt. Met de komst van de herfst veranderen niet alleen de bladeren van kleur, maar ook de omstandigheden op de weg. Het is van groot belang om je auto voor te bereiden op deze veranderingen om ervoor te zorgen dat je veilig en efficiënt kunt blijven rijden. Benieuwd wat je zelf kunt doen? Lees dan onze tips en maak jouw auto klaar voor de herfst!

1. Bandenspanning en profiel

Als het wegdek nat is heb je een grotere kans om te slippen. Goede bandenspanning is dan belangrijk om goede grip te houden op de weg. In moderne auto’s heb je vaak een sensor met indicator die aangeeft wanneer je bandenspanning te laag is. Zorg dan dat je jouw banden oppompt tot de juiste spanning. Dit kun je terug vinden in je instructieboekje of aan de binnenkant van je deur. Als je een oudere auto hebt zonder sensor en indicator is het belangrijk dat je zelf regelmatig jouw bandenspanning controleert.  

Gebruik een bandenpomp

Je kunt makkelijk zelf jouw bandenpomp met een bandenpomp of luchtcompressor. Deze geven ook aan hoe hoog de druk is zodat je precies weet hoe hard je jouw banden moet oppompen. Het voordeel aan een bandenpomp is dat je hem makkelijk kunt meenemen en dus overal onderweg kunt gebruiken. Je bent dus niet afhankelijk van een garage of benzinepomp.

Ook het profiel van jouw banden moet in orde zijn om veilig te kunnen blijven rijden. Dit kun je zelf controleren met een bandenprofielmeter. Is het profiel op je banden onvoldoende? Laat dan je banden vervangen voor nieuwe (winter)banden.

2. Goed zicht

Beslagen ramen is een bekend probleem in de herfst. Buiten dan het vervelend is, kan het ook gevaarlijk zijn. Zorg daarom dat je ramen vrij zijn van condens. Dit kun je doen door je ramen goed schoon te maken, een ontvochtiger te gebruiken en je airco en ruitverwarming aan te zetten.

Om je ramen goed schoon te maken gebruik je een goede doek en een speciale schoonmaak spray voor ramen. Bijvoorbeeld de Meguiars Perfect Clarity Glass Towel in combinatie met Meguiars Perfect Clarity Glass Cleaner Spray.

Wat ook goed helpt om condens te verminderen is een luchtontvochtiger. Deze neemt vocht op en houdt het vast.

Naast condens heb je ook kans op bevroren ramen in de herfst. Een ijskrabber of de-icer zijn dan essenstiel om je ramen ijsvrij te maken.

Om goed zicht te houden tijdens het rijden is het ook belangrijk dat je voldoende ruitensproeiervloeistof in je reservoir hebt. In de herfst raden we aan om een vloeistof met antivires te gebruiken. In geval van temperaturen onder 0 kun je deze nog steeds gebruiken zonder dat jouw ramen weer opnieuw bevriezen.

3. Verlichting

Blijft goed zichtbaar voor je medeweggebruikers door zowel overdag als ‘s avonds met verlichting te rijden. Omdat het vaak veel regent en donkerder is in de herfst ben je zonder verlichting minder goed te zien. Dagrijverlichting kan dan een uitkomst zijn.

4. In geval van nood

Met pech langs de weg? Zorg voor de juiste veiligheidsartikelen in je auto zodat je die in geval van nood kunt gebruiken. Bijvoorbeeld veiligheidshesjes, een gevarendriehoek, verbanddoos en een noodhamer. Maar ook een set startkabels, een sleepkabel en acculader kunnen erg handig zijn als je met een lege accu staat.

5. Elektrisch rijden

In de herfst werkt de accu van jouw elektrische auto minder goed dan in lente of zomer. Je zult dus vaker moet laden dan normaal. Zorg dus dat je de juiste laadkabel bij je hebt. In de meeste gevallen zal dit een laadkabel type 2 zijn. Ook is het handig om een draagbare lader bij te hebben die je kunt aansluiten op een normaal stopcontact kunt aansluiten. Deze 230 V draagbare lader kun je gebruiken als er geen laadpunt in de buurt is maar toch je accu wilt opladen.

6. Bescherm je lak

Last but not least. Jouw auto kan in de herfst erg vies worden door modder, bladeren en zand. Om ervoor te zorgen dat jouw lak mooi blijft en je auto langer mee gaat is het belangrijk om ook jouw autolak te verzorgen.

Stap 1 is je auto wassen. Gebruik hiervoor een goede shampoo en een wasemmer met grit. Ook zijn er speciale autopoetsmiddelen om jouw auto een diepte reiniging te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klei en teer verwijderaar.

Stap 2 is je auto poetsen/polijsten en de lak beschermen. Gebruik hiervoor wax en/of sealant. Er zijn goede producten verkrijgbaar van Meguiars en AutoGlym om jouw lak goed te beschermen.
  Nancy van der Ploeg     20-10-2023 16:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.