COVID-19 & Zomer 2020 - Klik hier voor de pagina
0
Winkelwagen
Thule kitset 5238
Thule kit 145238 | Mazda CX-30 vanaf 2019 | Glad dak
0 Reviews | Review toevoegen

Thule 145238 montage kitset (Evo). Geschikt voor een Mazda CX-30 vanaf 2019 met een normaal (glad) dak. 5 jaar garantie.

Verzendkosten

€ 3,95 

Standaard levertijd

Op werkdagen voor 16.00u besteld, volgende dag in huis.

€ 46,00
€ 39,95
Prijs per set

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen

Thule kit 145238 | Mazda CX-30 vanaf 2019 | Normaal (glad) dak

Thule kitset 145238, een op maat gemaakte bevestigingskit voor de Mazda CX-30 vanaf bouwjaar 2019. Een Thule kitset is het auto specifieke deel van de Thule dakdragerset en is de verbinding tussen de auto en de voetenset van de dakdragers. Kit 5238 bestaat uit 4 rubberen pads die op het dak steunen en 4 klepels die om de dakrand klemmen. De klepels van de kit zijn voorzien van een speciale coating zodat alle contactdelen zijn beschermd, ter voorkoming van beschadigingen aan het dak van uw CX-30.

Thule kit 145238 wordt gemonteerd op het normale (gladde) dak van een Mazda CX-30 vanaf 2019. U bevestigt de kitset aan de onderzijde van de compleet nieuwe Thule Evo Clamp 7105 voetenset. De dakdragerstangen worden aan de bovenzijde van deze voetenset bevestigd.

Montage van Thule kitset 5238

In de verpakking van de kitset 5238 vindt u een duidelijke gebruiks- / montagehandleiding. Neem deze handleiding aandachtig door zodat u de dakdragers eenvoudig en snel op de juiste manier kunt monteren.

Zowel de klepels als de rubberen pads zijn voorzien van cijfers. Aan de hand van deze cijfers kunt u bepalen op welke positie deze gemonteerd moeten worden. U haakt de klepels in de Thule 7105 voetenset en de rubberen pads drukt u vast aan de onderzijde van de voeten. Met de bijgeleverde stickers geeft u aan welke positie de voet heeft. FR = Front Right (rechtsvoor) etc.. Deze stickers plakt u op de klepels wanneer deze in de voetenset gehaakt zijn.

In de handleiding wordt ook aangegeven op welke positie de voeten in de stang komen te staan. De SquareBars zijn voorzien van een maattabel op de onderzijde en bij de WingBar (Evo) schuift u een maatstrip in de WingBar. U drukt aan de binnenzijde van de 7105 voetenset de metalen knoppen in. U kunt dan de voeten in de stang schuiven. Wanneer u de metalen knoppen los laat, zal de voetenset zich vastzetten in de dakdrager stangen. Als u de Thule Evo Clamp voeten op de juiste maat heeft gezet, is de dakdragerset klaar voor montage op uw CX-30 vanaf 2019.

Thule Evo Clamp 7105 voetenset bijbestellen

Thule kitsets uit de 5000-serie zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Thule Evo Clamp 7105 voetenset. Zo ook kitset 5238. Helaas past kit 5238 niet op het Thule Rapid System 754. (voorganger van de Evo Clamp 7105). Bestel daarom gelijk de Thule Evo Clamp 7105 voetenset mee als u deze nog niet heeft.

Thule dakdragerstangen bijbestellen

Heeft u nog Thule dragerstangen in uw bezit, wellicht kunt u deze dan hergebruiken. Controleer wel of de dakdragerstangen de juiste lengte hebben. De CX-30 heeft namelijk dakdragerstangen nodig met een lengte van 135 cm. Ook moet er aan de buitenkanten van de onderzijde een geul zitten waar u de voeten kunt inschuiven.

Heeft u al wel de juiste stalen stangen, maar wilt u meer uitstraling en comfort? Dan kunt u uw set upgraden met Thule WingBars. De WingBar is gebaseerd op vliegtuigtechnologie voor het minimaliseren van windgeruis en brandstofverbruik. Naast deze uitstekende aerodynamische eigenschappen zorgt de mooi gebogen vorm (vliegtuigvleugel) voor een chique uitstraling.

Thule levert de ‘standaard’ WingBar en de WingBar Evo. Het grote verschil tussen de WingBar en WingBar Evo is de strip in het T-profiel. De ‘standaard’ Wingbar heeft een strip uit een geheel, bij de WingBar Evo bestaat de strip uit 2 gedeeltes. Als u geen gebruik maakt van het T-profiel, zoals bij montage van een dakkoffer, dan maakt het niet uit of de strip uit een geheel bestaat. Indien u wel gebruik maakt van het T-profiel om accessoires te monteren, zoals een fietsendrager of skidrager, dan maakt dit wel verschil. Het is namelijk een stuk eenvoudiger als u de T-stukken zo in het T-profiel kunt schuiven zonder de strip te hoeven demonteren. In dat geval adviseren wij dan ook de WingBar Evo.

Zowel de WingBar als de WingBar Evo is verkrijgbaar in 2 kleuren, namelijk aluminium en zwart. Ook de zwarte WingBar (WingBar Black) is van aluminium, alleen is deze zwart gespoten.

Thule Partner Autovoordeelwinkel.nl, levert Thule kitset 5238 uit eigen voorraad.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.