Top 5 best geteste fietsendragers voor elektrische fietsen

Top 5 best geteste fietsendragers voor elektrische fietsen

Top 5 best geteste fietsendragers voor elektrische fietsen

Autovoordeelwinkel.nl maakt het kiezen van de juiste fietsendrager makkelijk! 

Bent u op zoek naar een stevige fietsendrager en ziet u door de bomen het bos niet meer? De kans is groot dat u twijfelt tussen de verschillende types en modellen. Dat snappen wij maar al te goed, het aanbod is namelijk erg groot en uitgebreid. Om u op weg te helpen met het kiezen van de juiste fietsendrager heeft Autovoordeelwinkel.nl de vijf meest verkochte fietsendragers voor elektrische fietsen op een rijtje gezet. Niet alleen volgens ons zijn dit absolute toppers, in de meest recente fietsendrager test van de Consumentenbond staan alle dragers uit onze keuze in de top 10! De fietsendragers zijn getest op onder meer het monteren van de drager, het plaatsen van de fietsen, stevigheid, het opberggemak en de beveiliging. Bekijk onze favorieten en vind een top kwaliteit fietsendrager die het beste aansluit bij uw wensen. Zo voorkomt u een miskoop en kiest u voor de juiste fietsendrager!

De Autovoordeelwinkel.nl top 5 in alfabetische volgorde:

1. Pro User Diamant

De Pro User Diamant is een absolute favoriet. Op prijs/kwaliteit verhouding scoort de Pro User Diamant het beste. Voor de 7e keer op rij is de Pro User Diamant verkozen door de Consumentenbond als beste koop! Het stabiele en degelijke ontwerp in combinatie met de aantrekkelijke prijs maakt de Pro User uniek in vergelijking met andere fietsendragers. Door het draagvermogen van 60 kg (en dus 30 kg per fiets) en het eigen gewicht van 18 kg kunt u bijna iedere e-bike op de drager plaatsen zonder dat u over het maximale draagvermogen van de trekhaak uit komt. Dankzij een ingenieus inklapsysteem is de fietsendrager zeer eenvoudig te dragen en op de trekhaakkogel te monteren. Optioneel kunt u de Pro User Diamant oprijgoot meebestellen. Zo kunt u ook zware elektrische fietsen eenvoudig op de fietsendrager rijden. De Pro User Diamant wordt geleverd inclusief gratis opbergtas!

Aantal fietsen: 2
Geschikt voor elektrische fietsen: ja
Kantelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Bevestiging: trekhaak
Maximaal draaggewicht: 60kg
Andere varianten: Pro User Diamant I, Pro User Diamant SG2, Pro User Diamant SG3, Pro User Diamant TG.
Accessoires: Pro User Diamant oprijgoot

2. Spinder Xplorer +

De Spinder Xplorer+ is een top kwaliteit kantelbare fietsendrager, wederom een hoge score in gebruikersgemak en stevigheid. Uniek aan de Spinder Xplorer + is de montage van de fietsen aan de zadelpen, ideaal bij fietsen met kwetsbare (carbon) en / of afwijkende frames. Ook wordt de nieuwe Spinder standaard geleverd met flexibele bandjes in plaats van een standaard klem. Net als de Pro User Diamant TG is deze drager uitbreidbaar met een uitbreidingsset voor een 3e fiets. Wanneer de drager opgevouwen is heeft u een erg compact pakket dat eenvoudig in de kofferbak past.

Aantal fietsen: 2
Geschikt voor elektrische fietsen: ja
Kantelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Bevestiging: trekhaak
Maximaal draaggewicht: 60 kg
Andere varianten: n.v.t.
Accessoires: Spinder Xplorer opbergtas, Spinder opvouwbare oprijgoot, Spinder uitbreidingsset 3e fiets

3. Thule EasyFold (932)

Al eerder was de Easyfold te vinden in de top best geteste fietsendragers. In 2016 werd de EasyFold 932 uitgeroepen als best ‘’Best Getest’’. De Thule EasyFold is compact op te vouwen en eenvoudig in gebruik. Ook heeft de 932 afneembare framehouders welke zijn voorzien van AcuTight-knoppen met koppelbegrenzer. Hierdoor klikt de draaiknop door zodra de optimale kracht is bereikt. Zo weet u altijd zeker dat de fietsen stevig gemonteerd staan. De pomp gespen met lange snelbinders zorgen ervoor dat u eenvoudig de wielen stevig kunt vastzetten. Al met al een zeer gebruiksvriendelijke fietsendrager. Deze EasyFold is voorzien van een 7-polige stekker. Heeft uw auto een 13-polige stekker? Koop er dan een verloopstekker van 13-polig naar 7-polig bij.

Aantal fietsen: 2
Geschikt voor elektrische fietsen: ja
Kantelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Bevestiging: trekhaak
Maximaal draaggewicht: 60kg
Andere varianten: Thule EasyFold XT2 (933), Thule EasyFold XT2 Black (933B), Thule EasyFold XT3 (934), Thule EasyFold XT3 Black (934B)
Accessoires: Thule EasyFold Carrying Bag, Thule Loading Ramp 9152, Thule Carbon Frame Protector 984, Verloopstekker 13-polig naar 7-polig.

4. Thule EasyFold XT 2 (933)

Thule EasyFold XT 2 933 is een vernieuwde versie van de EasyFold 932. Het gebruiksgemak is geoptimaliseerd doordat de bevestigingshendel van het kogelgedeelte nu anders is gepositioneerd. Hierdoor is de drager nog makkelijker op de trekhaak te bevestigen, met slechts 1 hand monteert u de EasyFold XT 2 eenvoudig en snel op de trekhaak. Het plaatsen van de fietsen is erg gemakkelijk door de afneembare frame armen. Hierdoor kunt u de klem op de beste plek van het frame vastzetten. Dankzij de vergrendelbare Thule AcuTight-knoppen met koppelbegrenzer weet u wanneer de optimale grip is bereikt, de draaiknop klikt dan door. U weet dan dat de fiets stevig en veilig is gemonteerd. De EasyFold XT is voorzien van een kantelfunctie, eenvoudig te bedienen door een voetpedaal. Hierdoor heeft u, zelfs met fietsen erop, altijd toegang tot de kofferbak van uw auto. De EasyFold XT2 933 is voorzien van een 13-polige stekker, hiermee heeft ook de fietsdrager achteruitrijverlichting en mistverlichting.

Aantal fietsen: 2
Geschikt voor elektrische fietsen: ja
Kantelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Bevestiging: trekhaak
Maximaal draaggewicht: 60kg
Andere varianten: Thule EasyFold XT2 Black (933B), Thule EasyFold XT3 (934), Thule EasyFold XT3 Black (934B), Thule EasyFold 932
Accessoires: Thule EasyFold Carrying Bag, Thule Loading Ramp 933-4, Thule Carbon Frame Protector 984, Verloopstekker 13-polig naar 7-polig.
   

5. Uebler i21

Met een testoordeel van 7,9 komt de Uebler i21 het beste uit de test. Zowel het monteren als het plaatsen van de fietsen gaat erg gemakkelijk. Omdat de drager erg licht is van gewicht (slechts 13,5 Kg) gaat het monteren op de trekhaak moeiteloos. Het plaatsen van de fietsen gaat erg eenvoudig door de afneembare framehouders. Ook het opbergen van de Uebler i21 gaat erg makkelijk. De drager is namelijk compleet opvouwbaar tot een zeer compact pakket van maar 20x61x60 cm. Door dit en het lichte gewicht van de Uebler scoort hij erg hoog in opberggemak. De kantelfunctie is eenvoudig te gebruiken middels een voetpedaal, de kantelhoek is 60 graden. Wilt u een grotere kantelhoek? Kies dan voor de i21 90 graden.

Aantal fietsen: 2
Geschikt voor elektrische fietsen: ja
Kantelbaar: ja
Inklapbaar: ja
Bevestiging: trekhaak
Maximaal draaggewicht: 60kg
Andere varianten: Uebler i21 90º, Uebler i31
Accessoires: Uebler i21 opbergtas, Uebler oprijgoot (i21 & i31), Verloopstekker 7-polig naar 13-polig.

Wist u dat maar liefst 9 fietsendragers uit de Top 10 van de consumentenbond bij  Autovoordeelwinkel.nl te koop zijn? Ons uitgebreide assortiment fietsendragers en accessoires vind u op www.autovoordeelwinkel.nl/reis-en-transport/fietsendragers/
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis.

Wilt u ze liever in het echt zien? Kom dan naar onze showroom te Zevenhuizen. Hier staan de fietsendragers uitgestald en kunt u ze goed bekijken en vergelijken. Keuze gemaakt, dan kunt u hem direct meenemen!

Bron testresulaten: Consumentenbond
  Nancy van der Ploeg     24-03-2021 14:01     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Autovoordeelwinkel -  16-08-2023

Goedemiddag Fop en Pieter! Voor passend advies kun je het beste even chatten of bellen met een van onze verkoopspecialisten! Kijk op onze contact pagina voor meer info. We horen graag van jullie!

 Fop Taal -  12-06-2023

Vrijwel alle fietsendragers voor e-bikes zijn makkelijk op de trekhaak te monteren. Dat is niet de kunst. E-bikes passend op de drager te krijgen dat is een ander verhaal. Gezien de vele variaties in de fietsenframes en de geringe flexibiliteit van de bevestigingspunten en koppelarmen van de dragers (allemaal standaard voor opoefietsen, Gazelle, Batavus, Stella, enz.) is dat onbegonnen werk . Probeer maar eens e-bikes van Flyer, Kalkhoff of Cannondale twee aan twee op een drager te krijgen. No way.

 Pieter Visser -  20-07-2022

Ls. Wij willen een fietsendrager voor op de trekhaak aanschaffen voor 2 gewone tourfietsen (nu nog steeds niet electrisch maar wie weet ooit ook electrisch). Wij rijden een Peugeot 3008 uit 2019 (weet niet de pin aansluiting (7 of 13 polig)). Wij willen echt een zeer kwalitatief goed product en liefst inklapbaar voor het opbergen in de garage aan de muur (maar is geen vereiste) en gemakkelijk in gebruik qua bevestiging van de fietsen. Welk merk en type raad u ons aan (en is bij u te koop?). Dank voor de antwoorden, M.vr.gr. Pieter en Caroline Visser pietervisser@live.nl